Creativiteit

Tekenen is een lijn uit wandelen nemen.
( Paul Klee)

Algemeen

Vindt uw kind het ook zo leuk om te knutselen en creatief bezig te zijn? Zijn thuis niet alle spullen aanwezig of heeft u als ouder geen zin in ‘rotzooi’? STERK kinderpraktijk organiseert Kris Kras en Kunstateliers voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze workshops worden gegeven in het Sterk Atelier aan de Stadsweg 69 in Ten Boer

Kris-Kras atelier

Kom tekenen, smeren, vegen, lijmen, gieten, krassen, kleien, schilderen, knippen, rollen, strooien of dippen. Kinderen tussen 4 en 7 zijn welkom in het Kris-Kras atelier. In dit atelier kunnen jonge kinderen experimenteren, onderzoeken, ontdekken en heerlijk bezig zijn met verschillende materialen. In dit atelier worden geen kant en klare werkjes gemaakt, ook worden er geen voorbeelden gebruikt. De nadruk lig niet op het resultaat, maar op het proces van het bezig zijn en van het ontdekken en plezier hebben!

Kosten zijn 7,50 euro per keer inclusief materiaal en wat lekkers. Maximaal 6 kinderen per atelier.

Kunstatelier

Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom in het Kunstatelier.
In dit atelier werken we met klei, verf, potloden, krijt, hout, textiel of materialen uit de natuur. Net als in de kris-kras atelier staat ontdekken, experimenteren en het materiaal centraal. Maar in dit atelier werken we wel aan een werkstuk. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij, een beeldje, een dromenvanger, een geluksteen of -stok, iets van hout, of… zijn.

Kosten zijn 10 euro per keer inclusief materiaal en wat lekkers. Maximaal 8 kinderen per atelier.

Komende workshops

zaterdag 1 mei 2021

Kunst atelier groep 3 t/m 5 Stempelen maar!

13:00 – 14:30 uur

Kunst atelier groep 6 t/m 8 Stempelen maar!

15:30 – 17:00 uur

Tijdens dit atelier gaan we aan de slag met druktechnieken. We maken met verschillende technieken en materialen stempels. Je kan een stempel maken door uit een gum een plaatje te ‘gutsen’, of door op een houten blokje allerlei materialen te plakken. Je kan ook stempelen met aardappels, wc rolletjes, stukje piepschuim of klei. Je zult ontdekken hoeveel mogelijkheden er zijn.
Met je zelf gemaakt stempels kan je een schilderij maken of een notitieboekje versieren. Natuurlijk neem je je mooie stempels en je schilderij of notitieboekje mee naar huis!

zaterdag 1 mei 2021

– uur

Kris Kras atelier - kneden, plakken, smeren, maken met KLEI

10:00 – 11:15 uur

Dit keer maken we zelf klei. Door water, bloem, babyolie ( ruikt lekker!) en natuurlijke kleurstof te mengen ontstaat er een heerlijke zachte klei. Met verschillende gereedschappen en hun handen kunnen de kinderen met deze klei experimenteren en spelen.
Daarnaast is er echte ‘chamotte’ klei waarmee de kinderen iets kunnen maken wat ze mee naar huis mogen nemen.

zaterdag 5 juni 2021

– uur

Kris Kras atelier Timmeren maar!

10:00 – 11:15 uur

Spijkers, schroeven, hamers, schuurpapier, nijptang, dik hout, dun hout, latjes, takken, …..het atelier is gevuld met allemaal spullen waarmee je aan de slag kan. Kom lekker schuren, tikken, slaan, bouwen en maken!

zaterdag 5 juni 2021

Kunst atelier groep 3 t/m 5 Timmeren!

13:00 – 14:30 uur

Kunst atelier groep 6 t/m 8 Timmeren!

15:30 – 17:00 uur

Het atelier verandert in een timmerwerkplaats. Dik hout, dun hout, latjes, takken, spijkers, schroeven, hamers, schuurpapier er is allerlei gereedschap en materiaal aanwezig. Je kan je eigen robot timmeren of wat dacht je van een dino? Of misschien heb
je zelf een tof idee dat je van hout kan maken! Je bent van harte welkom. Er is plek voor 6 kinderen per atelier.

Meld je aan voor een workshop