Creativiteit

Tekenen is een lijn uit wandelen nemen.
( Paul Klee)

Algemeen

Vindt uw kind het ook zo leuk om te knutselen en creatief bezig te zijn? Zijn thuis niet alle spullen aanwezig of heeft u als ouder geen zin in ‘rotzooi’? STERK kinderpraktijk organiseert Kris Kras en Kunstateliers voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze workshops worden gegeven in het Sterk Atelier aan de Stadsweg 69 in Ten Boer

Kris-Kras atelier

Kom tekenen, smeren, vegen, lijmen, gieten, krassen, kleien, schilderen, knippen, rollen, strooien of dippen. Kinderen tussen 4 en 7 zijn welkom in het Kris-Kras atelier. In dit atelier kunnen jonge kinderen experimenteren, onderzoeken, ontdekken en heerlijk bezig zijn met verschillende materialen. In dit atelier worden geen kant en klare werkjes gemaakt, ook worden er geen voorbeelden gebruikt. De nadruk lig niet op het resultaat, maar op het proces van het bezig zijn en van het ontdekken en plezier hebben!

Kosten zijn 7,50 euro per keer inclusief materiaal en wat lekkers. Maximaal 6 kinderen per atelier.

Kunstatelier

Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom in het Kunstatelier.
In dit atelier werken we met klei, verf, potloden, krijt, hout, textiel of materialen uit de natuur. Net als in de kris-kras atelier staat ontdekken, experimenteren en het materiaal centraal. Maar in dit atelier werken we wel aan een werkstuk. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij, een beeldje, een dromenvanger, een geluksteen of -stok, iets van hout, of… zijn.

Kosten zijn 10 euro per keer inclusief materiaal en wat lekkers. Maximaal 8 kinderen per atelier.

Komende workshops

zaterdag 21 mei 2022

Kris Kras atelier kliederen met klei

13:00 – 14:15 uur

We gaan zelf klei maken van bloem, babyolie, zout en natuurlijke kleurstof. Heerlijk om te doen en fijn om mee te spelen! Ook is er echte natuurklei, draden en takken waarmee je je kan uitleven.

Klei, klei en nog eens klei!

15:00 – 16:30 uur

In het kunstatelier gaan we aan het werk met verschillende soorten klei. We starten met het maken van en duimenpotje en ringenpotje van natuurklei. Zodat je verschillende technieken leert. Vervolgens kan je van zelfdrogende- of van natuurklei van alles maken; een dier, een gezicht, een pennenbakje, een kaartenhouder…bedenk vooral zelf iets leuks!

zondag 12 juni 2022

Kris Kras Atelier: Stenen! voor kinderen uit groep 1, 2, 3

13:00 – 14:15 uur

Tijdens dit Kris Kras atelier gaan we van alles doen met stenen. Stenen schilderen, stenen vilten, stenen bouwen, stenen plakken, spelen met stenen. Er zijn grote stenen en kleine stenen, gekleurde stenen en grijze stenen, koude stenen en zelfs warme stenen!

Kunstatelier Stenen en Mandala's voor kinderen groep 4, 5, 6

15:00 – 16:30 uur

Ook in het Kunst Atelier gaan we aan de slag met stenen. Je leert o.a. de techniek van ‘dotting, met stippen je steen versieren. Dit doe je aan de hand van een patroon of van een mandala. Je kan een grote steen versieren , maar ook een aantal kleintjes zodat je een spelletje er mee kan spellen. Natuurlijk kan je ook en mooie of lieve tekst op een steen zetten en deze aan iemand anders geven.

zaterdag 9 juli 2022

Kris Kras Atelier ' Leef je uit' voor kinderen van groep1, 2, 3

13:00 – 14:15 uur

Leef je uit!
Dit keer mag je zelf weten wat je wilt doen in het atelier! Er staan verschillende materialen klaar waarmee je mag werken. Verf, klei, hout, stiften, stenen, wol, papier. Kijk maar waar je zin in hebt!

Kunstatelier ' maak je eigen stempels en versier je vakantie- of tekenboek' voor groep 4, 5, 6

15:00 – 16:30 uur

In het Kunstatelier starten met het maken van stempels. Dit doen we of door materialen op een blokje hout te plakken of door een gum te ‘gutsen’. Klinkt leuk hè!! Met deze stempels versier je de voorkant van een ‘dummy’. Dit is een mooi leeg tekenboek. Zo kan je thuis lekker in je boek verder stempelen, tekenen of schrijven. En met de vakantie voor de deur is het ook erg leuk om er een vakantie dagboek van te maken!

Meld je aan voor een workshop

    Back to top