Creativiteit

Tekenen is een lijn uit wandelen nemen.
( Paul Klee)

Algemeen

Vindt uw kind het ook zo leuk om te knutselen en creatief bezig te zijn? Zijn thuis niet alle spullen aanwezig of heeft u als ouder geen zin in ‘rotzooi’? STERK kinderpraktijk organiseert Kris Kras en Kunstateliers voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze workshops worden gegeven in het Sterk Atelier aan de Stadsweg 69 in Ten Boer

Kris-Kras atelier

Kom tekenen, smeren, vegen, lijmen, gieten, krassen, kleien, schilderen, knippen, rollen, strooien of dippen. Kinderen tussen 4 en 7 zijn welkom in het Kris-Kras atelier. In dit atelier kunnen jonge kinderen experimenteren, onderzoeken, ontdekken en heerlijk bezig zijn met verschillende materialen. In dit atelier worden geen kant en klare werkjes gemaakt, ook worden er geen voorbeelden gebruikt. De nadruk lig niet op het resultaat, maar op het proces van het bezig zijn en van het ontdekken en plezier hebben!

Kosten zijn 7,50 euro per keer inclusief materiaal en wat lekkers. Maximaal 6 kinderen per atelier.

Kunstatelier

Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom in het Kunstatelier.
In dit atelier werken we met klei, verf, potloden, krijt, hout, textiel of materialen uit de natuur. Net als in de kris-kras atelier staat ontdekken, experimenteren en het materiaal centraal. Maar in dit atelier werken we wel aan een werkstuk. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij, een beeldje, een dromenvanger, een geluksteen of -stok, iets van hout, of… zijn.

Kosten zijn 10 euro per keer inclusief materiaal en wat lekkers. Maximaal 8 kinderen per atelier.

Komende workshops

zaterdag 9 oktober 2021

Kris Kras Atelier groep 1 t/m 3 Schilderen en Stempelen

10:00 – 11:15 uur

– uur

In dit atelier zijn er verschillende manieren om te verven en schilderen. Op een groot vel papier, in scheerschuim, met knikkers, stempelen met verschillende materialen of heerlijk verven met waterverf. Kom maar lekker uitproberen!

zaterdag 13 november 2021

Kris kras Atelier groep 1 t/m 3 Stenen schuren, vilten of verven

10:00 – 11:15 uur

Kunst Atelier groep 4 t/m 6 Speksteen bewerken

13:00 – 14:30 uur

Speksteen is een speciaal soort zachte steen. Door de steen te bewerken, te vijlen, schuren en polijsten wordt de steen superglad. Je kan van de steen maken wat je wil, een beeldje, een hanger voor aan een ketting of een sleutelhanger. In het atelier zijn ook andere stenen. Deze kan je versieren met speciale verf of met warm water en zeep en wolvilt geef je de steen een zacht dekentje.

zaterdag 11 december 2021

Kiris Kras atelier groep 1 t/m 3 Kerst Knutselen

10:00 – 11:15 uur

Kunst Atelier groep 4 t/m 6 Bling Bling met Kerst

13:00 – 14:30 uur

Bling Bling!! Als het kerst wordt dan schijnt, glimt en glittert er van alles. In deze workshop mag je een kaars versieren met speciale wax of zelf een kaarsje maken. Ook zijn er allerlei materialen aanwezig om een mooi speciaal kerstlichtje maken voor een waxine lichtje.

Meld je aan voor een workshop

    Back to top