Creativiteit

Tekenen is een lijn uit wandelen nemen.
( Paul Klee)

Algemeen

Vindt uw kind het ook zo leuk om te knutselen en creatief bezig te zijn? Zijn thuis niet alle spullen aanwezig of heeft u als ouder geen zin in ‘rotzooi’? STERK kinderpraktijk organiseert Kris Kras en Kunstateliers voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze workshops worden gegeven in het Sterk Atelier aan de Stadsweg 69 in Ten Boer

Kris-Kras atelier

Kom tekenen, smeren, vegen, lijmen, gieten, krassen, kleien, schilderen, knippen, rollen, strooien of dippen. Kinderen tussen 4 en 7 zijn welkom in het Kris-Kras atelier. In dit atelier kunnen jonge kinderen experimenteren, onderzoeken, ontdekken en heerlijk bezig zijn met verschillende materialen. In dit atelier worden geen kant en klare werkjes gemaakt, ook worden er geen voorbeelden gebruikt. De nadruk lig niet op het resultaat, maar op het proces van het bezig zijn en van het ontdekken en plezier hebben!

Kosten zijn 7,50 euro per keer inclusief materiaal en wat lekkers. Maximaal 6 kinderen per atelier.

Kunstatelier

Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom in het Kunstatelier.
In dit atelier werken we met klei, verf, potloden, krijt, hout, textiel of materialen uit de natuur. Net als in de kris-kras atelier staat ontdekken, experimenteren en het materiaal centraal. Maar in dit atelier werken we wel aan een werkstuk. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij, een beeldje, een dromenvanger, een geluksteen of -stok, iets van hout, of… zijn.

Kosten zijn 10 euro per keer inclusief materiaal en wat lekkers. Maximaal 8 kinderen per atelier.

Komende workshops

zaterdag 19 november 2022

Tekenen, zwieren op papier, groep 1, 2, 3

12:30 – 13:45 uur

Tijdens dit Kris Kras atelier gaan we echt Kris Krassen. Met potloden en wasblokjes maken we vormen en bewegingen op papier. Je zult verrast zijn wat je daar dan weer allemaal in ziet en van kan maken! We gaan ook zwieren en zwalken op papier met de muziek aan.

Abstract tekenen net als kunstenaar Kandinsky, groep 4, 5, 6 en voor groep 7 en 8 ( 16.15-17.45)

14:15 – 15:45 uur

We gaan tekenen net als Kunstenaar Kandinsky.
Vasily Kandinsky is een heel belangrijke kunstenaar. Hij was vooral bezig met abstracte kunst. Dat is kunst waarin niets wordt afgebeeld. Je zal zien dat hij geen mensen, huizen of dieren schildert, maar met vormen, lijnen en kleuren werkt.
Ook werkte hij vaak op muziek. Dus….! wij doen de muziek aan en gaan eerst met zwart potlood dunne, dikke, rechte, kromme lijnen, stippen en cirkels maken. Daarna kleur je het ontwerp in met mooie pastel krijt. Dit is fijn materiaal om mee te werken en wat je ook kan uitwrijven. En zo..heb je zomaar een eigen kunstwerk. Iedereen kan het!
Let op !!
Deze workshop start voor groep 4, 5, 6, om 14.15
en voor groep 7 en 8 om 16.15 uur

zaterdag 10 december 2022

Kerstlichtjes groep 1, 2, 3

12:30 – 13:45 uur

Het zijn de dagen voor Kerst, een lichtje is dan altijd mooi!
Er zijn verschillende manieren hoe jij jouw lichtje kan maken.
Een mooi warm lapje vilten dat om een glazen potje past of met allemaal mooie kralen of…. Kijk maar wat je leuk vindt om te doen!

Kerstlichtje groep 4, 5, 6 en voor groep 7 en 8 ( 16.15-17.45)

14:15 – 15:45 uur

Het zijn de dagen voor Kerst, een warm lichtje is dan altijd mooi!
Er zijn verschillende manieren hoe jij jouw lichtje kan maken.
Een mooi warm lapje vilten dat om een glazen potje past of met allemaal mooie kralen of…. Kijk maar wat je leuk vindt om te doen!
Let op !!
Deze workshop start voor groep 4, 5, 6, om 14.15
en voor groep 7 en 8 om 16.15 uur
Graag bij opgeven aangeven in welke groep je zit!

Meld je aan voor een workshop

    Back to top